Timo Eskola jää kesän lopussa eläkkeelle. Timo ehti olla STI:ssä 28 vuotta tutkijana. Kiitämme Timoa näistä vuosista! Timon siirtyessä eläkkeelle STI:n työ kuitenkin jatkuu. Tarvitsemme edelleen varoja toiminnan pyörittämiseen, tilojen vuokriin, työntekijöiden palkkoihin ja STI:n kehittämiseen. Lahjoittamalla takaat STI:n toiminnan tulevaisuudessakin ja koronakriisin yli. STI:tä tukemalla olet rakentamassa ja turvaamassa maamme hengellistä tulevaisuutta.

Lahjoituksen voi tehdä kätevästi tällä nettisivulla. Sivun oikeassa reunassa on painike "Lahja STI:lle". Siitä klikkaamalla voi tehdä lahjoituksen omilla pankkitunnuksilla. Voit lahjoittaa myös STI:n pankkitlille Danske Bank FI74 8000 1100 5642 45 tai Nordea FI66 1555 3000 1169 14. Tälle keräykselle on oma viitenumero: 42754.

Lämmin kiitos lahjoituksestasi!

Iustitia-kirjasarjan numero 37 tuli painosta viime perjantaina. Kirjan otsikko on ”Teologinen testamentti” ja muita esseitä.

Uusi Iustitia on STI:n kannalta monella tapaa merkittävä. Se on kokonaan STI:n pitkäaikaisen tutkijan Timo Eskolan kirjoittama ja siihen on kerätty Timon uran keskeisimmät löydökset ja pohdinnat eri artikkeleina. Sitä voi siis pitää Timo Eskolan elämäntyön kuvauksena ja testamenttina, jonka hän haluaa jättää jälkeensä ennen kesän lopussa tapahtuvaa eläköitymistään. Kirjassa käsitellään hyvin laajasti teologian kenttää ja samalla siitä piirtyy iso kuva suomalaisesta teologisesta keskustelusta viime vuosikymmeninä. Kirja sisältää pohdintoja niin raamattuteologiasta, sovitusopista, kielifilosofiasta, ateismista kuin postmodernista arvokonfliktista. 

Voit tilata kirjan STI:stä: puh. 09 668 9550 tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Hinta 20 euroa (opiskelijat 15 euroa) + mahdolliset postikulut

Kirjan esittelyn löydät myös täältä: https://sti.fi/index.php/materiaaleja/julkaisutvalikko/iustitia-sarja/myytaevaet-iustitiat/964-iustitia-37-teologinen-testamentti-ja-muista-esseitae

Tutkija Timo Eskola on pitänyt tänä keväänä STI:ssä luentosarjaa Roomalaiskirjeestä, jossa käytiin koko kirje luku luvulta läpi. Tänään tuon luentosarjan viimeinen luento saatiin pidettyä ja koko luentosarja on nyt valmis. Viimeinen luento, jossa käsitellään Roomalaiskirjeen lukuja 12-16 on katsottavissa seuraavasta linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=zpsLVsWVNMQ&list=PLzYkizxZEma9OQHNkviAUfT9hXXb7pPX7&index=12

Koko Roomalaiskirjeen luentosarja on puolestaan katsottavissa allaolevasta soittolistasta:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLzYkizxZEma9OQHNkviAUfT9hXXb7pPX7

Innostavia hetkiä roomalaiskirjeen äärellä!Tällä viikolla olemme STI:ssä pitäneet teologisen tiedekunnan pääsykokeisiin valmistavaa valmennuskurssia etäopintoina. Tänä vuonna teologisen pääsykokeissa materiaalina on kaksi artikkelia. Teemu Tairan artikkeli "Suvivirsi ja kristinuskon "kulttuuristuminen" katsomuksellisen monimuotoisuuden aikana" tarkastelee suvivirren ympärillä vuosittain toistuvaa keskustelua. Toinen artikkeli on Isto Peltomäen "Therapeutic Turn: Pastoral Care in Finnish Lutheranism Before and After the 1960s", joka hahmottelee luterilaisen kirkon sielunhoidon teologian kehittymistä. Toivotamme kaikille pyrkijöille viisautta valintakokeisiin!

Subcategories