Tiistaina 22.9. jatkuu luentosarja Luterilaisuuden erityiskysymyksistä klo 14-16. Silloin luennon pitää Dos., TT Leif Erikson teemasta "Mikä on kirkko luterilaisen tunnustuksen mukaan? Missä on oikea kirkko ja missä ei ole?" Tämä luento pidetään etäyhteyksien välityksellä. 

 

Torstaina 24.9. klo 14-16 STI:ssä on mielenkiintoinen keskustelu perhesuunnittelusta ja ehkäisystä otsikolla "Lapset ovat Herran lahja". Keskustelijoina ovat TM, perheterapeutti Riikka Korpinen ja LL Miikka Nummenpää. Pohdimme ainakin seuraavia kysymyksiä: Miten kristityt ovat suhtautuneet perhesuunnitteluun ja ehkäisyyn? Miten he perustelevat käsityksensä?  

Tervetuloa! Keskustelu välitetään suorana myös STI:n Youtube-kanavalla.

Tiistaina 22.9. alkaa STI:ssä luentosarja luterilaisuuden erityiskysymyksistä. Ensimmäisenä luentona on Dos., TT Tomi Karttusen luento teemasta "Missä mennään luterilaisten ja katolisten välisissä oppikeskusteluissa?" Luennolla tarkastellaan sitä, mikä on uusimpien ekumeenisten asiakirjojen valmistelun tilanne ja missä niiden suhteen mennään. Onko ehtoollisyhteys jo lähellä vai ainoastaan kaukainen tavoite? Luento pidetään STI:ssä klo 14-16 ja sitä voi seurata myös STI:n Youtube-kanavalta.

Alla vielä luentosarjan koko ohjelma:

Luterilaisuuden erityiskysymyksiä
tiistaisin klo 14-16
Luentosarjassa tarkastellaan luterilaisuuteen liittyviä ajankohtaisia ja mielenkiintoisia kysymyksiä liittyen ekumeniaan, dogmatiikkaan, uskonnonfilosofiaan ja kirkkohistoriaan.
*Ti 22.9. Missä mennään luterilaisten ja katolisten välisissä oppikeskusteluissa? Onko ehtoollisyhteys jo lähellä? Mikä on uusimpien ekumeenisten asiakirjojen valmistelun tilanne? Dos., TT Tomi Karttunen
*Ti 29.9. Mikä on kirkko luterilaisen tunnustuksen mukaan? Missä on oikea kirkko ja missä ei ole? Dos., TT Leif Erikson
*Ti 6.10. Saksan luterilaisuuden nykytilanne ja miten siihen on tultu. Millainen asema on luterilaisuudella Saksassa, josta koko luterilaisuus sai alkunsa? Prof. Kaarlo Arffman
*Ti 13.10. Oliko Luther nominalisti? TT Ilmari Karimies
*Ti 20.10. Franz Pieper - tunnustusluterilaisuuden normaaliteologi vai mielenkiintoinen missourilainen juonne? TM Esko Murto

Uusi Kulmakivi on julkaistu. Jos sinulle ei vielä tule Kulmakivi, kannattaa liittyä tukijäseneksemme. Tukijäsenet saavat kuusi kertaa vuodessa STI:n Kulmakivi-tiedotuslehden kotiinsa postissa. Tukijäsenyys maksaa 40 euroa vuodessa (opiskelijoille 15 euroa). Tukijäsenet mahdollistavat STI:n toiminnan pyörittämisen ja jatkumisen. Teemme käytännössä lähes kaiken lahjoitusvaroin. Lähde siis mukaan tukemaan hyvää raamatullista teologiaa.
 
Tukijaksi voi liittyä täällä: https://www.sti.fi/index.php/tukijaksi
 
Uusi Kulmakivi on luettavissa sähköisessä muodossa täällä:

Subcategories