Iustitia 33 kansi netti

238 sivua, 2017, täydentävä teos Iustitia-kirjasarjaan

STI julkaisee tohtori Martti Vaahtorannan väitöskirjan (1998) suomennoksen

JUMALAN KUVAN UUDISTUMINEN
Jumalan ja ihmisen yhdistyminen, sen edellytykset ja implikaatiot Johann Gerhardin teologiassa

Johann Gerhardia pidetään yhtenä uskonpuhdistusta seuranneen luterilaisen puhdasoppisuuden ajan merkittävimmistä teologeista. Hänen tuotantonsa käsittää niin systemaattisteologisia ja eksegeettisiä kuin saarna- ja hartauskirjojakin.

Vaahtorannan tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mitä Gerhard tarkoittaa kautta koko hänen tuotantonsa löytyvällä ajatuksella Jumalan ja ihmisen yhdistymisestä. Kysytään, kuinka ajatus “uniosta” suhtautuu Gerhardin opetukseen jumalattoman vanhurskauttamisesta ja tämän vähittäisestä uudistumisesta eli pyhityksestä.

Kirja osoittaa, että luterilainen ortodoksia ei pidä “oikeaa oppia” ja “pyhää elämää” toisensa pois sulkevina painotuksina. Sen sijaan ne kuuluvat välttämättä yhteen myös puhdasoppisuuden ajan teologiassa. Kirjan analyysi on perusteellinen ja asiaa käsitellään kaikkiaan 350:llä sivulla perusteellisesti.

Teosta saa tilata Suomen teologisesta instituutista hintaan 24 e (+ postikulut) - Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 09 668 9550. Voit tulla myös ostamaan paikan päältä STI:n aukioloaikoina klo 9-19 (Huom! Mikäli tulet iltapäivystysaikaan klo 16-19, niin varaa ostaessasi tasaraha, kiitos).